Skip to main content

tell:+9821-88894445-8

میکروسکوپ آزمایشگاهی چیست

ساده ترین تعریف میکروسکوپ این است که میکروسکوپ وسیله ای است که می توان از آن برای مشاهده اجسام کوچک حتی سلول ها استفاده کرد. تصویر یک جسم بسیار کوچک از طریق یک عدسی در میکروسکوپ بزرگ‌نمایی می‌شود. این عدسی نور را به سمت چشم هدایت می کند و جسم را بزرگتر از آنچه هست نشان می دهد.
معمولترین نوع میکروسکوپ، میکروسکوپ نوری است که از نور مرئی متمرکز شده از طریق لنزها جهت ایجاد تصویر استفاده می کند.
از میکروسکوپ ها برای مشاهده شکل باکتری ها، قارچ ها، انگل ها و سلول های میزبان ، سطوح سنگ ها و فلزات، قطعات الکترونیک ،کاشت مو ،نمونه های فلورسنت ، لقاح مصنوعی و بسیار موارد دیگر که با انواع میکروسکوپ های مختلف بررسی و‌ مطالعه می شوند استفاده می کنند.

انواع میکروسکوپ

میکروسکوپ های نوری  در سه نوع اصلی  ایستاده  یا عمودی Upright و معکوس inverted  و استریو میکروسکوپ  طبقه بندی می شوند .

  • میکروسکوپ های ایستاده

    که شناخته شده ترین نوع میکروسکوپ هستند در  این نوع میکروسکوپ ها ، منبع نور عبوری و کندانسور در زیر صفحه  استیج مکانیکی قرار دارند و به سمت بالا هستند.  نمونه ها بر روی استیج  قرار می گیرند و لنزهای شیئی و هد در قسمت بالای استیج قرار می گیرند.

  • میکروسکوپ های اینورت

    در یک میکروسکوپ معکوس، منبع نور عبوری و کندانسور در بالای استیج مکانیکی قرار می‌گیرند و لنزهای شیئی در زیر استیج قرار می گیرند و  سلول ها از طریق ته ظرف کشت سلولی مشاهده می شوند.

  • استریو میکروسکوپ

    میکروسکوپ استریو یک نوع میکروسکوپ نوری است که برای مشاهده نمونه با بزرگنمایی کم طراحی شده است و معمولاً از نور منعکس شده از سطح یک جسم به جای انتقال نور از خلال نمونه استفاده می کند.  این ابزار از دو مسیر نوری مجزا با دو هدف و چشمی استفاده می کند تا زوایای دید اندک متفاوتی را برای چشم چپ و راست ایجاد کند.  این ترکیب یک تجسم سه بعدی از نمونه مورد بررسی را ایجاد می کند.

    میکروسکوپهای نوری دارای تکنیک های نوری خاصی می باشند که به شرح ذیل می باشند:

    میکروسکوپ فازکنتراست

    اصل اساسی برای قابل مشاهده کردن تغییرات فاز در میکروسکوپ فازکنتراست جدا کردن نور روشن کننده (پس زمینه) از نور پراکنده شده در نمونه (که جزئیات پیش زمینه را تشکیل می دهد) و دستکاری تفاوت آنهاست.میکروسکوپ فازکنتراست برای تجسم نمونه های بیولوژیکی شفاف، بی رنگ، رنگ نشده و زنده استفاده می شود.
    میکروسکوپ فاز کنتراست اساساً یک میکروسکوپ نوری با طراحی ویژه است که دارای تمام قسمت‌های اساسی است که علاوه بر آن یک صفحه فاز حلقوی و دیافراگم حلقوی نیز تعبیه شده است.
    قطعات میکروسکوپ فاز:

    • پلیت فاز کنتراست
    • دیافراگم حلقوی
    • لنز شیئی فاز کنتراست

    پرتوهای نور مستقیم از شیار حلقوی عبور می کنند در حالی که پرتوهای نور پراش شده از ناحیه خارج از شیار عبور می کنند. بسته به ضرایب انکساری مختلف اجزای سلولی مختلف، جسم مورد مطالعه درجه متفاوتی از کنتراست را در این نوع از میکروسکوپ را نشان می‌دهد.

    میکروسکوپ دارک فیلد

    میکروسکوپ دارک فیلد تکنیکی است که از نور مایل برای افزایش کنتراست در نمونه هایی که در شرایط نور طبیعی به خوبی تصویر ارائه نمی شود استفاده می کنند.

    پس از مسدود شدن نور مستقیم توسط یک فیلتر غیرشفاف در کندانسور، نوری که از زوایای مایل از نمونه عبور می‌کند، پراکنده، شکسته شده و به درون لنز شیئی میکروسکوپ منعکس می‌شود تا تصویری روشن از نمونه که روی یک پس‌زمینه تاریک قرار گرفته است، تشکیل شود.

    این پس‌زمینه تیره کنتراست بالایی را ارائه می‌کند و می‌تواند نمونه‌هایی که پس‌زمینه غیرقابل مشاهده ای را دارند نسبتاً قابل مشاهده تر کند.
    این بخش معمولا در کنار بخش فازکنتراست میکروسکوپ ها تعبیه می گردد.

    میکروسکوپ فلورسنت

    میکروسکوپ اپی فلورسنت نوعی از میکروسکوپ های فلورسنت می باشد که متداول و بعنوان میکروسکوپ فلورسنت شناخنه می شود.
    میکروسکوپ اپی فلورسانس (EFM) یک روش فلورسانس است که به طور گسترده در علوم زیستی استفاده می شود. وظیفه اصلی میکروسکوپ اپی فلورسانس برانگیختن نمونه است. برای انجام این کار، نور تحریک کننده به جای اینکه ابتدا از نمونه عبور کند، از بالا از عدسی شیئی عبور داده می شود و سپس به نمونه می رسد. ماده فلورسانس موجود در نمونه باعث ایجاد نور ساطع شده می شود که سپس برروی آشکارساز متمرکز می شود.
    از آنجایی که بیشتر نور تحریک شده بوسیله نمونه ساطع می شود بنابراین این روش نسبت سیگنال به نویز بهبود یافته ای را ارائه می نماید یک فیلتر اضافی بین نمونه و آشکارساز می تواند نور تحریک شده باقی مانده از نور فلورسنت را فیلتر کند. به دلیل ویژگی های کلیدی میکروسکوپ اپی فلورسانس، اکنون در زمینه بیولوژیکی و پزشکی استفاده می شود.
    این تکنیک میکروسکوپی این امکان را برای کاربران فراهم کرده است که اجزای سلولی هر نمونه را با کیفیت بالایی تعیین و شناسایی کنند. به عنوان مثال، مشکلات و شرایط بیماری را می توان با استفاده از میکروسکوپ اپی فلورسانس به طور موثر مطالعه کرد.
    بخش های لازم در میکروسکوپ های فلورسنت:

    • رنگ های فلورسنت

      فلوروفور یک ترکیب شیمیایی فلورسنت است که می تواند در اثر تحریک نور دوباره نور ساطع کند. فلوروفورها معمولاً حاوی چندین گروه آروماتیک ترکیبی یا مولکول‌های خطی یا حلقوی با چندین پیوند پی هستند. بسیاری از رنگ های فلورسنت برای طیف وسیعی از مولکول های بیولوژیکی طراحی شده اند.
      برخی از اینها مولکولهای کوچکی هستند که ذاتاً فلورسنت هستند و به یک مولکول بیولوژیکی مورد علاقه متصل می شوند. مانند DAPI و Hoechst، فالویدین که برای رنگ‌آمیزی الیاف اکتین در سلول‌های پستانداران استفاده می‌شوند.

    • منبع نور

      از چهار نوع اصلی منبع نور در میکروسکوپ های فلورسنت استفاده می شود، از جمله لامپ های قوس زنون یا لامپ های بخار جیوهhbo100 با فیلتر ویژه و لیزرها و LED های پرقدرت.
      لیزرها بیشتر برای تکنیک‌های میکروسکوپ فلورسانس پیچیده (کانفوکال) استفاده می‌شوند، در حالی که لامپ‌های زنون و لامپ‌های جیوه‌ای و LED با فیلتر excitation دو رنگ معمولاً برای میکروسکوپ‌های اپی فلورسانس با میدان گسترده استفاده می‌شوند.

    • فیلتر تحریک

      excitation

      فیلتر محرک معمولاً یک فیلتر باندگذر است که فقط طول موج های جذب شده توسط فلوروفور را عبور می دهد، بنابراین تحریک سایر منابع فلورسانس را به حداقل می رساند و نور تحریک شده را در باند انتشار فلورسانس مسدود می کند.

    • آینه دو رنگ

      dichroic mirror

      فیلتر دو رنگ یا فیلتر لایه نازک، یک فیلتر رنگی بسیار دقیق است که برای عبور انتخابی نور طیف کوچکی از رنگ ها ،در حالی که رنگ های دیگر را منعکس می کند، استفاده می شود.

    • فیلتر انتشار

      emission

      فیلتر انتشار دهنده معمولاً یک فیلتر گذر باند است که فقط طول موج های ساطع شده توسط فلوروفور را عبور می دهد و تمام نورهای نامطلوب خارج از این باند - به ویژه نور تحریک را مسدود می کند.
      فیلترهای نوری با مسدود کردن انرژی تحریک ناخواسته (شامل UV و IR) یا نور فلورسانس نمونه و سیستم، تاریک ترین پس زمینه ممکن را ایجاد می کنند.

    • آبجکتیوهای فلورسانس

      emission

      لنزهای شیئی فلورسانس با کوارتز و شیشه‌های مخصوص ساخته شده‌اند که دارای توانایی انتقال مقادیر بالایی از اشعه ماوراء بنفش (تا 340 نانومتر) هستند.

      میکروسکوپ پلاریزان

      میکروسکوپ‌های پلاریزه، میکروسکوپ‌های معمولی با ویژگی‌های خاص هستند که امکان مشاهده تحت نور پلاریزه را فراهم می‌کنند. منبع نور چنین ابزاری مجهز به فیلتر پلاریزه کننده است.
      میکروسکوپ های پلاریزه برای مشاهده مواد معدنی، داروها، مواد شیمیایی، سنگ ها و ذرات زمین شناسی استفاده می شوند‌‌. در زیر چشمی‌های بدنه میکروسکوپ پلاریزه، تیغه برتراند قرار دارد که می‌تواند به سمت بیرون یا خارج از لوله محور چرخانده شود. تیغه های ۱/۴ لاندا و کوارتز برای کارهای تحلیلی در این میکروسکوپ ها استفاده می شوند.
      صفحات جبران کننده compensator و retardation در بسیاری از میکروسکوپ های نور پلاریزه تعبیه می گردند اینها برای ایجاد تفاوت مسیر نوری در نمونه استفاده می شوند.
      میکروسکوپ های پلاریزان دارای صفحه چرخان مدرج بعنوان شاریو می باشند.

      میکروسکوپ های متالوگرافی

      یک میکروسکوپ تخصصی که برای مشاهده مقاطع  فلزی (پایه های متالورژیکی) طراحی شده است.  این میکروسکوپ‌های متالورژیکی که  معکوس یا ایستاده هستند، از عدسی‌های شیئی با وضوح بالا با فواصل کاری بسیار کوتاه استفاده می‌کنند.

      خرید انواع میکروسکوپ

      جهت خرید یک میکروسکوپ نیاز به شناخت قطعات میکروسکوپ می باشد.

      قطعات اصلی میکروسکوپ ها

      • لنز چشمی: لنزهای چشمی دارای عدسی های تراش خورده ای  هستند  که به بزرگنمایی تصویر ایجاد شده کمک می کند.  عموما چشمی ها بزرگنمایی 10 برابر دارند، اما بزرگنمایی های همچو‌ن ۱۶ برابر و ۱۵ برابر در  لنزهای چشمی میکروسکوپ های نوری و ۲۰ یا ۳۰ برابر در استریومیکروسکوپ ها نیز ارائه می گردند.
      • کندانسورها: کندانسور ها جهت جمع آوری و متمرکز کردن نور از منبع نور بر روی نمونه استفاده می شوند.  در قسمت پایین کندانسورها دیافراگم iris و یک محل جهت قرار دادن فیلترهای رنگی تعبیه می گردد.
      • دیافراگم:دیافراگم که به آن iris نیز می گویند.  در زیر کندانسور میکروسکوپ قرار دارد و نقش اصلی آن کنترل میزان نوری است که به  کندانسور منتقل می شود.
      • آبجکتیو یا عدسی شیئی: عدسی شیئی عدسی است که در نزدیکترین نقطه به نمونه مورد مشاهده قرار دارد.  معمولا سه یا چهار عدسی شیئی روی هر میکروسکوپ وجود داشته که عموما بزرگنمایی های ۴ و۱۰ و۴۰ و۱۰۰ برابر هستند.
      • هد میکروسکوپ که لوله های مخصوص قرار گیری لنزهای چشمی  برروی آن تعبیه شده و وظیفه انتقال تصویر لنزهای شیئی را به لنزهای چشمی برعهده دارند.
      • شاریو‌ یا استیج مکانیکی: استیج مکانیکی مکانیزمی است که روی  بدنه نصب شده و لام میکروسکوپ را نگه داشته و حرکت می دهد.  دارای دو دستگیره بوده و به کاربر این امکان را می دهد که با چرخاندن این دستگیره ها، لام را در جهت X یا Y حرکت دهد. این بخش با استفاده از پیج های میکرو و‌ ماکرو که در بغل میکروسکوپ قرار دارند ارتفاع اش نسبت به لنزهای شیئی تنظیم می گردد.
      • منبع نور که در میکروسکوپ های مختلف در محل های متفاوتی قرار می گیرند و با بخش الکترونیکی داخلی میکروسکوپ شدت نور حاصل از لامپ های مخصوص میکروسکوپ تنظیم می گردد.

      انواع آبجکتیوهای میکروسکوپ:
      آبجکتیو های آکروماتیکachromat - اهداف استانداردی هستند که در میکروسکوپ‌های آموزشی سطح ابتدایی بررسی می‌شوند. لنزهای آکروماتیک دارای میدان مسطح 60-70٪ هستند که به این معنی است که 40-30٪ میدان دید شما خارج از فوکوس خواهد بود.به این معنی که درهنگام فوکوس حدود۶۰ درصد میدان دید شفاف دیده می شود.

      • لنزهای شیئی نیمه پلان -semi plan لنزهای شیئی میکروسکوپ نیمه پلان هشتاد درصد میدان دید را به صورت شفاف به نمایش می گذارند.
      • لنزهای شیئی پلان آکرومات- plan achromat عدسی های پلان آکرومات حدود 100% میدان دید را به صورت شفاف نمایش می دهند.
      نمایندگی رسمی فروش میکروسکوپ در ایران

      پارس طب نوین با بیش از سی سال سابقه در حال حاضر نمایندگی تعدادی از کمپانی های خارجی تولید کننده انواع میکروسکوپهای آزمایشگاهی در ایران بوده. پارس طب نوین افتخار دارد که یکی از بزرگترین نمایندگی های فروش انواع میکروسکوپ در ایران بوده و تا به حال نیاز بسیاری از کارخانجات و شرکت ها و مراکز تحقیقاتی و علمی را تامین نموده است.
      در حال حاضر شرکت بین المللی پارس طب نوین ارائه کننده محصولات Ziess آلمان ، olympus ژاپن , Nikon ژاپن ، leica آلمان،kruess آلمان ,motic اسپانیا ،lw scientific آمریکا، …... در ایران می باشد.

      قیمت میکروسکوپ

      تجهیزات آزمایشگاهی خود را با مراجعه به وب سایت فروش ما (www.ptnlab.ir) تکمیل نمایید. ما بهترین انتخاب های خود را از  انواع میکروسکوپ یا سایر محصولات را از  شرکای قابل اعتماد خود در سراسر دنیا  همراه با یک سیستم فناورانه که مطابق با نیازهای  زمان به روز می شود در سایت فوق گردآوری نموده‌ایم.

      تعمیرات میکروسکوپ  آزمایشگاهی

      پارس طب نوین علاوه بر تیم فروش، تیم تعمیرات و فنی بسیار مجرب با تجربه چندین ساله در صنعت آزمایشگاهی را در اختیار دارد. برای تعمیر میکروسکوپ خود نیازی نیست که دستگاه میکروسکوپ خود را از پارس طب نوین خریداری کرده باشید. برای تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی فقط کافی است با واحد فنی شرکت تماس حاصل نمایید تا دستگاه و تجهیزات آزمایشگاهی شما در اسرع وقت تعمیر و در اختیار شما قرار گیرد.

      محصولات دستگاه

      نام محصول
      عنوان محصول

      لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

      • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
      • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
      نام محصول
      عنوان محصول

      لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

      • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
      • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
      نام محصول
      عنوان محصول

      لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

      • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
      • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
      نام محصول
      عنوان محصول

      لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

      • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
      • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم

      برندهای تولیدکننده

      دستگاه های آزمایشگاهی