Skip to main content

tell:+9821-88894445-8

سانتریفیوژ آزمایشگاهی چیست

سانتریفیوژ دستگاهی است که برای جداسازی ذرات معلق در مایع با توجه به اندازه و چگالی ذرات، ویسکوزیته محیط و سرعت روتور استفاده می شود.
اکثر آزمایشگاه ها از سانتریفیوژهای استاندارد با سرعت پایین برای ته نشینی معمول ذرات سنگین استفاده می کنند. حداکثر سرعت سانتریفیوژهای روتین آزمایشگاهی بین 4000 تا 5000 دور در دقیقه است. اساساً آنها در دمای اتاق کار می کنند و موارد محدودی برای کنترل دما در آنها وجود دارد.

انواع سانتریفیوژ

انواع سانتریفیوژهای مورد استفاده در آزمایشگاه ها و کاربرد آنها:
سانتریفیوژ بخشی از تجهیزات آزمایشگاهی است که یک جسم را در چرخش (آن را به صورت دایره ای می چرخاند) حول یک محور ثابت قرار می دهد. این کار با اعمال نیرویی عمود بر محور اسپین انجام می شود.


انواع مختلف سانتریفیوژها چگونه کار می کنند؟
در آزمایشگاه‌ها، از سانتریفیوژها برای جداسازی دو ماده با چگالی مشابه یا زمانی که ذرات نامحلول در محلول، بصورت همگن هستند، استفاده می‌شود.

همانطور که گفته شد، همه انواع سانتریفیوژها بر اساس اصل ته نشینی کار می کنند، جایی که شتاب روتور باعث می شود که نیروی گریز از مرکز بر روتور و لوله های سانتریفیوژ وارد شود. به دلیل این عمل، مواد متراکم تر در لوله ها مجبور می شوند در جهت دایره ای به بیرون بروند، در حالی که ذرات سبک تر به سمت مرکز حرکت می کنند.
به طور معمول، یک سانتریفیوژ طوری تنظیم می شود که با تعداد معینی دور در دقیقه (rpm) یا سرعت دورانی بچرخد. با این حال، دو روتور می توانند با وجود قطرهای متفاوت، سرعت دورانی یکسانی داشته باشند. شتاب چنین روتورهایی نیز به دلیل شعاع های متفاوت و تکانه های زاویه ای متفاوت خواهد بود. اندازه روتور نیز در این امر تاثیر دارد. به همین دلیل است که نیروی گریز از مرکز نسبی (RCF) واحد استاندارد پذیرفته شده در سانتریفیوژهای آزمایشگاهی است.

موارد ذیل انواع مختلفی از سانتریفیوژها هستند که معمولاً در آزمایشگاه ها استفاده می شوند:

  • میکروسانتریفیوژ

    همانطور که از نام آن پیداست، این نوع سانتریفیوژ از نظر طراحی بسیار جمع و جور هستند و بنابراین، محفظه کوچکتری دارند که فضای کمی را روی میز کار اشغال می کنند.
    اینها برای استفاده با لوله های کوچک (تا 2.0 میلی لیتر) مناسب هستند و اغلب در کاربردهای بیولوژیکی استفاده می شوند.
    برخی از آنها با روتور یا آداپتورهای روتور متفاوتی عرضه می شوند که می توانند لوله هایی با اندازه های مختلف را در خود جای دهند.
    اینها برای نگهداری اسیدهای نوکلئیک جدا شده و برای جدا کردن پروتئین ها از محلول ها و همچنین میکروفیلتراسیون نمونه های آبی جزئی استفاده می شوند.

  • سانتریفیوژهای یونیورسال

    معمولترین و‌پرکاربردترین نوع سانتریفیوژ آزمایشگاهی بوده که با توجه به تنوع انواع روتورهای مورد استفاده قابلیت کارکرد متنوعی در آزمایشگاه ها دارند. این نوع از سانتریفیوژها با روتورهای زاویه ثابت fixed angle و یا روتورهای که به بیرون تاب می خورند یا swing out هستند توانایی کار دارند. و با تنوع گسترده در اتصالات روتور قابلیت کار با انواع لوله ها با حجم های متفاوت را دارا می باشند.

  • سانتریفیوژهای یخچال دار

    سانتریفیوژهای یخچالدار برای نمونه هایی استفاده می شوند که باید در دمای پایین و ثابت نگهداری شوند. مسئله مهم این است که این نوع از سانتریفیوژها بایستی با حداکثر سرعت کار کنند و در عین حال دمای ثابتی را حفظ کنند.
    محدوده دمایی سانتریفیوژهای یخچالی بین 20- تا 40+ درجه سانتیگراد است که آنها را برای آنالیز DNA، RNA، PCR و آنتی بادی ها مناسب می کند.
    سانتریفیوژهای یخچالدار با ظرفیت کوچک و بزرگ کاربردهای متفاوتی دارند.
    آنها معمولاً برای جمع آوری موادی که به سرعت رسوب می کنند مانند سلول های مخمر، کلروپلاست و غیره استفاده می شوند.

  • سانتریفیوژهای یخچال دار با سرعت بالا

    در میان انواع مختلف سانتریفیوژها، این نوع از سانتریفیوژها می توانند نیروی قابل توجهی برای جمع آوری زباله های سلولی، میکروارگانیسم ها، اندامک های سلولی بزرگتر و پروتئین ها تولید کنند.
    سانتریفیوژهای یخچالدار با سرعت بالا در مجموعه ای از اندازه ها و ظرفیت های مختلف تولید می گردند.

  • اولتراسانتریفیوژها

    این سانتریفیوژها می توانند شتاب های بسیار بالا تولید کنند.
    با استفاده از اولتراسانتریفیوژها، کاربران می توانند از تفاوت های کوچک بین مولکول هایی مانند پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک برای جداسازی استفاده کنند.

  • سانتریفیوژ خلاء

    یک سانتریفیوژ خلاء، املاح را از نمونه مایع به حالت خشک یا پلت مرطوب تبدیل می کند.  سانتریفیوژ خلاء که در پروتئومیکس، ژنومیک، زیست شناسی سلولی، میکروبیولوژی و توسعه دارو استفاده می شود، از خلاء، نیروی گریز از مرکز و گاهی اوقات گرما یا گاز برای تبخیر مایع و تغلیظ DNA، RNA، نوکلئوتیدها و سایر پروتئین ها برای استفاده بهینه تر استفاده می کند.  یا مطالعه   سانتریفیوژ های خلاء می توانند در چندین زمینه کلیدی متفاوت باشند - قابلیت گرمایش یا دمیدن گاز، ظرفیت و محدوده سرعت، حرارت و تنظیمات زمان و سطح نویز.  عواملی که باید قبل از خرید یک  سانتریفیوژ خلاء در نظر گرفته شود.

  • سانتریفیوژ شیر و لبنیات

    سانتریفیوژ فوق جهت اندازه گیری مقدار چربی شیر استفاده می گردد.
    چربی شیر با افزودن اسید سولفوریک از پروتئین های شیر جدا می شود. جداسازی با استفاده از آمیل الکل و سانتریفیوژ تسهیل شده و محتوای چربی مستقیماً از طریق یک بوتیرومتر کالیبره شده ویژه خوانده می شود. روش فوق تحت عنوان روش ژربر شناخته می شود.سانتریفیوژهای فوق در بازه دمایی ۶۵ تا ۶۸ درجه سانتیگراد و ۶۰۰ تا ۱۱۳۰ دور بر دقیقه کار می کنند.

    دو نوع اولتراسانتریفیوژ وجود دارد:

    A- اولتراسانتریفیوژهای آماده سازی
    این نوع از سانتریفیوژ معمولاً برای جداسازی ذرات بر اساس چگالی آنها، جداسازی ذرات متراکم تر برای جمع آوری و همچنین شفاف کردن سوسپانسیون هایی که حاوی ذرات هستند استفاده می شوند.
    این‌نوع از سانتریفیوژ به جداسازی ماکرومولکول ها و عناصر لیپوپروتئین از پلاسما و همچنین انجام پروتون زدایی مایعات فیزیولوژیکی برای مطالعه اسیدهای آمینه کمک می کنند.
    یک اولتراسانتریفیوژ آماده سازی را می توان با انواع مختلفی از روتورها ارائه کرد که نمونه های متعددی را در زوایا و سرعت های مختلف می چرخاند.

    B- اولتراسانتریفیوژهای تحلیلی
    اینها دارای یک سیستم تشخیص نوری مبتنی بر اپتیک هستند که امکان نظارت بر زمان واقعی نمونه ها را در حین چرخش آنها فراهم می کند.
    کاربران در واقع می توانند فرآیند ته نشینی را ببینند. آنها می توانند به نمونه نگاه کنند که با افزایش نیروی گریز از مرکز متمرکز می شود.
    برخی از سیستم های نوری مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل عبارتند از: سیستم جذب نور، سیستم جایگزین Schlieren و سیستم تداخل سنجی Rayleigh هستند

    خرید سانتریفیوژ آزمایشگاهی

    جهت خرید یک سانتریفیوژ آزمایشگاهی نیاز به شناخت کیفی قطعات مورد استفاده در  ساخت این دستگاه بوده لذا  برای آشنایی خریداران گرامی شرحی اجمالی بر قطعات مورد استفاده در این دستگاه داریم.

    ساختار سانتریفیوژ های آزمایشگاهی

    بدنه و درب : بدنه و‌درب در انواع سانتریفیوژ ها بسته به کیفیت تولید متفاوت می باشند. در برخی سانتریفیوژها از انواع ورق برای ساخت اتاقک دستگاه به اشکال متفاوت منطبق بر طراحی سازنده استفاده شده و در بعضی دیگر از قطعات قالب ریزی شده متفاوت استفاده می شود. وضعیت درب هم در سانتریفیوژ به شرح بدنه می باشد.

    موتور سانتریفیوژ : در حال حاضر سانتریفیوژهای آزمایشگاهی موجود در بازار از موتورهای سری AC و موتورهای اینورتر بدون جایروبک استفاده می کنند. امروزه از انواع موتورهای Brushless نیز در سانتریفیوژ های متفاوت استفاده می کنند.

    روتور سانتریفیوژ:
    روتور قسمت چرخان یک سانتریفیوژ است که لوله های نمونه را نگه می دارد. معمولاً از آلومینیوم یا فولاد کربنی ساخته می شود و در برابر سرعت و دمای بالا مقاومت می کند.

    کنترل پنل: بخش دیجیتال دستگاه با نمایشگر دیجیتالی که هدف آن کنترل پارامترهای مختلف مانند دما، سرعت چرخش (rcf یا rpm) و غیره است.

    قیمت سانتریفیوژ آزمایشگاهی

    تجهیزات آزمایشگاهی خود را با مراجعه به وب سایت ما در (www.ptnlab.ir) تکمیل کنید، ما بهترین انتخاب های خود را از انواع سانتریفیوژ هایی آزمایشگاهی یا سایر محصولات را از شرکای قابل اعتماد خود در سراسر دنیا همراه با یک سیستم فناورانه که مطابق با نیازهای زمان به روز می شود در سایت فوق گردآوری نموده ایم.

    نمایندگی رسمی فروش سانتریفیوژ آزمایشگاهی در ایران

    پارس طب نوین با بیش از سی سال سابقه در حال حاضر نمایندگی تعدادی از کمپانی های خارجی تولید کننده انواع سانتریفیوژ آزمایشگاهی در ایران بوده. پارس طب نوین افتخار دارد که یکی از بزرگترین نمایندگی های فروش انواع سانتریفیوژ های آزمایشگاهی در ایران بوده و تا به حال نیاز بسیاری از کارخانجات و شرکت ها و مراکز تحقیقاتی و علمی را تامین نموده است.
    در حال حاضر شرکت بین المللی پارس طب نوین ارائه کننده محصولات Hettich آلمان ،Centurion انگلستان ، Sigma آلمان Awel فرانسه ، labtech کره و …... در ایران می باشد.

    تعمیرات سانتریفیوژ آزمایشگاهی

    پارس طب نوین علاوه بر تیم فروش، تیم تعمیرات و فنی بسیار مجرب با تجربه چندین ساله در صنعت آزمایشگاهی را در اختیار دارد. برای تعمیر سانتریفیوژ آزمایشگاهی خود نیازی نیست که دستگاه سانتریفیوژ آزمایشگاهی خود را از پارس طب نوین خریداری کرده باشید. برای تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی فقط کافی است با واحد فنی شرکت تماس حاصل نمایید تا دستگاه و تجهیزات آزمایشگاهی شما در اسرع وقت تعمیر و در اختیار شما قرار گیرد.

    محصولات دستگاه

    نام محصول
    عنوان محصول

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

    • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
    • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
    نام محصول
    عنوان محصول

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

    • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
    • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
    نام محصول
    عنوان محصول

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

    • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
    • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
    نام محصول
    عنوان محصول

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

    • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم
    • لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم

    برندهای تولیدکننده

    دستگاه های آزمایشگاهی